Svaz seniorů ČR Jiřice u Miroslavi, okres Znojmo

Dovolte mi, abych vám představila alespoň část naší činnosti. Vždy se dočítám o práci seniorů z velkých měst, ale my na malých vesnicích také žijeme různými činnostmi přizpůsobené našim podmínkách. Naše činnost neustala ani po prázdninách. 3.9.2022 jsme se zúčastnili „Slavnosti chleba“ ve Slupu. Měli jsme zážitky z gastronomie, kulturních vystoupení, viděli jsme práci různých řemesel, pečení chleba a v neposlední řadě přehlídku historických traktorů ve „Spanilé jízdě“.  Zájezd se nám velmi líbil a spokojeně jsme odjížděli po celém dni domů. Jistě se tam rádi vrátíme i letos.

Dne 14.9. jsme navštívili v menší skupině Špilberk v Brně. V pátek 16.9. uspořádal obecní úřad pro všechny důchodce z obce posezení s večeří, hudbou a tancem. Byla dobrá nálada, pěkně jsme se pobavili. Děkujeme zastupitelstvu OÚ za tuto akci. Vážíme si toho, že na nás nezapomínají. Patnáctého října jsme uspořádali společné posezení s důchodci z Damnic na myslivně v Jiřicích. Připravili jsme bohaté pohoštění a pěkně jsme se pobavili. Naše děvčata se také úspěšně zapojila do Grazeljády.

Domácí i cizí se mohli pokochat vánočními trhy a občerstvením. Ve čtvrtek 15.12. jsme nezapomněli na vánoční besídku, kde nám děti z MŠ a ZŠ předvedly krásný program. Za kulturním domem se za zpěvu koled rozsvítila vánoční světla. Nechybělo ani tradiční vánoční pohoštění.

Naše činnost spočívá také ve spolupráci s místním mysliveckým sdružením. Děkujeme za možnost naše sezení pořádat na myslivně. Za tuto vstřícnost se odměňujeme pomocí při údržbě myslivny a akcích pořádaných mysliveckým spolkem.

Za organizaci Marie Janderová, předsedkyně