Volební schůze a oslavy Dne seniorů

Dne 30.9. 2022 od 14,30 hodin se sešla seniorská veřejnost z.s. Senioři ČR z Humpolce a okolí v jídelně Zemědělské akademie, aby zde oslavila svátek Dne seniorů, zvolila i nový výbor i revizní a kontrolní komisi spolku na další čtyřleté volební období do roku 2025. Volby měly být provedeny již v roce 2021, ale vzhledem k situaci, která byla způsobena covidem, nebylo možné volby uskutečnit.

Úvodní slovo přednesla předsedkyně Jaroslava Šenkýřová, která všechny přítomné přivítala a pozdravila. Poté předala slovo Janě Reichertové, která schůzi vedla a seznámila členy s programem. Jelikož se nedostavili pozvaní hosté z vedení města, přistoupilo se k hlavnímu bodu programu a to volbám nového výboru i komise. Hlasovalo se o způsobu volby kandidátů, zda jednotlivě, nebo aklamačně, tj. celé kandidátky najednou. Byl zvolen aklamační způsob voleb. Dále byla volena návrhová komise ve složení Marie Kopecká, Ladislav Joukl a Hana Krejčová. Volební komise byla zvolena ve složení Marie Ježková, Marie Formanová a Růžena Hlaváčová. Komise si zvolily své předsedy.

Poté byla otevřena diskuze, do které se jako první přihlásila předsedkyně, která seznámila přítomné členy spolku s činností za uplynulé čtyřleté období i za rok 2022. Další přihlášená byla hospodářka spolku Eva Loskotová, která přednesla zprávu o hospodaření spolku za rok 2021 i v roce 2022. Dalším diskutujícím byl Jindřich Ehrlich, který seznámil s uskutečněnými akcemi svazu OZP, pořádanými výlety i pozvánkou na ,,Svatomartinské‘‘ přátelské setkání. Jana Reichertová seznámila členy s možností kondičního cvičení pro seniory v sokolovně TJ Jiskry Humpolec a to každé pondělí od 9,00 – 10,00 hodin dopoledne pod vedením Evy Eremkové. Poplatek činí 300,- Kč od září do prosince 2022.

Po diskuzi proběhla volba nového výboru i revizní a kontrolní komise dle kandidátek, které byly k dispozici na každém stole. Předsedkyně volební komise přečetla jednotlivé kandidáty, kteří se postavením představili, byli to tito kandidáti: Marie Dolejší, Marie Formanová, Marie Ježková, Květa Ježová, Ladislav Joukl, Marie Kopecká, Eva Loskotová, Jana Malá, Jaroslav Moučka, Jana Reichertová, Jiří Řehořka a Jaroslava Šenkýřová. Revizní komise Zdenka Ambrožová, Jitka Kadlecová a Eva Kubíčková. Bylo provedeno aklamační hlasování celé kandidátky, která byla jednohlasně schválena 72 seniory, zapsaných v prezenční listině. Návrh usnesení z volební schůze přednesla Marie Kopecká, k usnesení nebyly žádné připomínky a bylo jednohlasně schváleno.

V závěru oficiální části programu poděkovala předsedkyně paní Aleně Tiché ze Želiva, která ve výboru ze zdravotních důvodů ukončila svou dlouholetou činnost pro seniory, předala ji dárek a kytici. Též seznámila přítomné s programem na říjen až prosinec 2022. Seniorům popřála pevné zdraví a dobrou zábavu do druhé části programu. K poslechu a tanci při kávě a vínečku hrál a zpíval pan Josef Šulc. Bylo to po roce další větší setkání seniorů z Humpolce a okolí zatím bez roušek. Děkujeme vedení Zemědělské akademie za umožnění setkání.

Jana Reichertová