Svatý Petře, díky! – Nezmokli jsme

29. září jsme vyrazili s Krajskou radou seniorů Plzeňského kraje na 3 dny mašinkou směr Železná Ruda. Obavy z velmi nepříznivého počasí, které v tu dobu panovalo, nás donutily nacpat do batohu náhradní kalhoty, boty, čepice i rukavice, tlusté ponožky a samozřejmě svetry. Ubytování bylo zajištěno v chatě Ořovský. K milému uvítání byl připraven kotlík bramboračky z čerstvých hub. To byla vůně.

Hodinku po ubytování náš program začínal besedou o krásách a historii Šumavy doplněnou promítáním fotografií nejzajímavějších míst, kterou pro nás připravil pan Václav Vetýška. Po výborné večeři jsme se skvěle pobavili při taneční hudbě. Tančili všichni – to byla jízda. Jak to jen ty nohy vydržely?

Druhý den jsme vyrazili na celodenní autobusový výlet. Navštívili jsme kostel Svatého Vintíře v Dobré Vodě, překrásné nádvoří hradu Rabí, vyhlídku u kaple Anděla Strážce v Sušici. Po polední přestávce jsme projížděli Horskou Kvildou, přes Prášily, prošli jsme se Chalupskou slatí se zastávkou u jezera Laka. Na závěr jsme navštívili Sovín s rozmilými sovími příbytky.

Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu,“

Svatý Petře, díky!

Hlavní poděkování patří vedení Krajské rady seniorů Plzeňského kraje za perfektní organizaci akce.

Stáňa Adamcová