ZA PAMÁTKAMI A KRÁSAMI JIŽNÍ MORAVY

Tak nám nastal měsíc září – kam jinam se dá se dá vyrazit než na Moravu. Skupina seniorů ze *STAR*  Lázeňského klubu seniorů Karlovy Vary – Karlovarský kraj se vypravila na opačný konec republiky, na Moravské Slovácko. Naše putování začalo ve čtvrtek návštěvou vinařství André a poté vinařství Lacina ve Velkých Pavlovicích. Po prohlídce místních „opilých sklepů“ jsme dorazili na ubytování v hotelu JUNIOR při střední škole gastronomie, hotelnictví a lesnictví v Bzenci.

V pátek jsme vyrazili navštívit barokní šlechtický zámek Buchlovice. Po výborném obědě jsme pokračovali na státní zámek Buchlov (větor tady výjimečně nevlál). Většina přítomných se však spokojila s pohledem ze spodního nádvoří. Pouze hrstka statečných vyšplhala do nejvyšších pater věže (260 příkrých schodů). Večer samozřejmě nechyběla moravská klasika – návštěva vinného sklípku s muzikou a ochutnávkou místních vín.

Sobota patřila návštěvě Strážnice. Nejprve to byla plavba lodí po Baťově kanále, pro všechny opravdu nádherný zážitek. Po výborném obědě ve strážnickém skanzenu jsme navštívili slavnostní koncert čtyř cimbálových muzik 3 x 100, který byl věnován památce místních rodáků, kteří by se letos dožili 100 let (legendární primáši Slávek Volavý, Jura Petrů a Jaroslav Staněk).

A neděle – ta patřila Lednicko-Valtickému areálu. Každý si zvolil dle svého zájmu : prohlídku zámku, prohlídku zámeckého skleníku a parku, plavbu lodí k minaretu, jízdu koňským povozem, ukázky výcviku dravců.

Už se moc těšíme na příští podzim, vždyť stále je co poznávat.