CHODÍME PRO MOZEK – Královéhradecký kraj

Také krajská Rada seniorů Královéhradeckého kraje vyslyšela výzvu členské organizace Rady seniorů Právě Teď! a krajské Rady seniorů Olomouckého kraje zapojila se do akce Chodíme pro mozek.

Členové spolku Senioři Hradec Králové sehráli tradiční utkání v pétanque indoor, což byla i příprava na jarní utkání se seniory z Olomouce.

Senioři Smiřice pod vedením Stanislavy Klimešové a Marie Kormundové si tase zahráli kuželky v rámci přípravy na dubnový turnaj v Olomouci.

Levicový klub žen pod vedením Hanky Žatečkové se vydal na vycházky do Kostelce nad Orlicí, kde je uchvátily především bledulky. Byla to nádhera, stojí za zhlédnutí.  Jednu velkou kytku vytvořila Elenka. Cestou jsme objímali strom, a dokonce si i zacvičili.

Do akce se zapojili svými aktivitami i členové Sokola Pražské Předměstí, kteří tančili, lyžovali a také se vydali na vycházku.

Zapojil se i spolek seniorů Doudleby nad Orlicí. Aktivní týden začali na přátelském utkání v kuželkách.  Rozdělili se na družstva a snažili se o co nejlepší skóre. Někteří hráli kuželky opravdu poprvé, a tak začátek vypadal, jako když bojujeme sami se sebou.  V úterý skupina  9 seniorek “FLORITEAM” klubu ráda cvičí, tančí, miluje pohyb. V úterý a ve čtvrtek nacvičují a procvičují skladby, s nimiž vystupují na různých akcí. Ve středu bylo na programu cvičení seniorek, které se zapojují i do akcí SOKOLA. Nyní nacvičují skladbu OPTIMISTKY na Sokolgym v Brně a v Pardubicích. V průběhu týdne navíc chodíme individuálně nebo ve skupinkách, v oblibě je cyklistika.