Hradečtí seniorští cyklisti vyjedou i letos

V Hradci Králové již sedmým rokem úspěšně působí cyklistická skupina sportovně zdatných seniorů pod názvem CykloSenior. Svou bohatou činnost rozvíjí v rámci zájmového sdružení Senioři Hradec Králové a tělocvičné organizace TJ Sokol Hradec Králové – Pražské Předměstí.

V uplynulém roce 2021 zorganizovali 42 cyklistických akcí, při kterých najeli na 3000 kilometrů s účastí 214 seniorů – cyklistů.

A co je čeká v nové cyklistické sezóně 2022?  Ten nejdůležitější cíl: „I v roce 2022 chceme jezdit s chutí a zájmem dál, jak jen to bude možné!“  A naše letošní cyklistické heslo zní: „S naším kamarádem kolem jedeme dál krásným Královéhradeckým krajem.”

Ve sportovní nabídce jejich cyklistické činnosti budou opět  čtvrteční kondiční cyklistické vyjížďky (v lichých týdnech – cca 25 km, do hradeckých lesů a blízkého okolí), čtvrteční sportovní cyklistické výlety (v sudých týdnech – cca 50 km), vždy podle pozvánek  zveřejňovaných na jejich webových stránkách (viz níže) a ve vitrinách  z.s. Senioři Hradec Králové a TJ Sokol Hradec Králové – Pražské Předměstí).
A vedoucí hradeckého CykloSenioru, jak se jejich skupina nazývá, říká:  „Bude naší snahou, aby i letošní seniorskou cyklistiku opět obohatily tradiční a ověřené akce. V tomto roce to bude již 7. ročník kondiční akce „Seniorská cyklostezka“ (květen, hradecké lesy), letos s účastí olomouckých cyklistů, dále 6. ročník akce „Seniorský triatlon“ (září, areál Biřička) a tradiční srpnový cyklistický zájezd na téma: “Podél tří řek – Litoměřicko”.  V nabídce akcí je i dubnový zájezd “Maďarskem na kole a v termálech”, a to na rozjezd nové cyklistické sezóny.

Informace o obou cyklistických zájezdech, včetně možnosti přihlášení, jsou zveřejněny, mimo jiné, i v březnovém čísle hradeckého Zpravodaje seniorů 1/2022  a v kanceláři  z.s. Senioři Hradec Králové, Mánesova 780.

Do letošního rámcového programu na 1. pololetí jsou zařazeny i netradiční cyklistické akce, tentokrát do míst historických událostí a sokolského odboje roku 1942, kdy si připomeneme jejich 80. výročí (Jičínsko, Červenokostelecko a Pardubicko).
„Proto jezděte a účastněte se s námi, jezděte i u vás, neboť jezdíme pro naši psychickou a fyzickou kondici, pro naše zdraví, ale také pro příjemná společná setkávání a poznávání naší vlasti, její zajímavé historie a krásné přírody!

Všechny naše akce jsou určeny i pro další opravdové zájemce o cykloturistiku z Hradce Králové a  okolí. Ale rádi se dozvíme i o zkušenostech a zážitcích z vaší seniorské cykloturistiky.“
Aktuální informace, včetně pozvánek na naše akce, najdete na našich webových stránkách: www.senior-cyklo.webnode.cz
Bohatou fotodokumentaci z naší činnosti pak najdete vyhledávačem při zadání: SENIOŘI HRADEC KRÁLOVÉ ZONERAMA.

A naše tradiční přání do nové cyklistické sezóny:
„Do roku 2022 opět šťastnou cyklistickou cestu a nadále sílu do pedálů!“  Mgr.Jaroslav Novák, vedoucí CykloSenioru, Hradec Králové