Prachatická buchta má své vítěze

Prachatická buchta je dlouholetý projekt, který je realizován za podpory města Prachatice organizací Senioři ČR, MO Prachatice, pod taktovkou Zdeny Hrůzové, předsedkyně místní  organizace. Jedná se o napečení cukroví, dortů, rolád, zákusků, perníčků, nebo i slaného pečiva, donesení na místo určení a čekání na vyhodnocení.

V letošním roce se sešlo přes dvacet vzorků pečení od seniorů, nejen místní organizace. Ve Společenském sále Národního domu v Prachaticích se ve středu sešli senioři i porota, aby společně vybrali nejlepší prachatickou buchtu. Tentokrát porota neochutnávala a pouze si vyslechla příběhy, recepty a hodnotila i vizuální podobu. V porotě byli ti, kteří milují sladké. Martin Malý, starosta, Zdena Hrůzová, předsedkyně organizace a Hanka RH+ Rabenhauptová.

Marie Hodinová, cukrářka, pekařka a kuchařka (léta vařila v mateřské škole), zvítězila svými řezy společně se Zdeňkem Hanzalem, seniorem, který se soutěže zúčastňuje každoročně a letos vyhrál se svojí vánočkou, vážící úctyhodných 2,5 kilogramu.

Jako poděkování za celoroční práci dostala tuto vánočku právě Zdeňka Hrůzová. Ostatní sladkosti byly rozděleny a zabaleny všem přítomným.

Šerpu Prachatická buchta a dárečky pak získali všichni, kteří se do soutěže zapojili (viz foto se starostou Martinem Malým).

Mohu osobně prozradit, že to byly skvělé, sladké i slané výrobky. Máte možnost u toho také být. Zapojte se příští rok.

A na závěr patří ještě jedno poděkování všem, kteří se snažili dodržovat bezpečnostní proticovidová opatření.

 

Hanka RH+ Rabenhauptová