FIFEJDSKÝ PAVOUK

Pokud by si snad entomologové mysleli, že na ostravských Fifejdách byl objeven nový pavouk z čeledě Hexathelidae, byli by na omylu. Ani objeven ani nalezen. Takto byl pojmenován pétangový turnaj dvojic a to proto, že turnaj byl odehrán vyřazovacím způsobem s tím, že poražená dvojice nebalila své saky paky, ale minimálně další dvě utkání sehrála v pavouku poražených.

U pétangových polí sportovního areálu TJ Ostrava  se sešlo téměř padesát seniorských sportovců, rozhodčích a pořadatelů, kteří ve více než tříhodinovém zápolení odehráli 49 utkání.

Od prvních minut se soutěžící dvojice zlepšovaly každou novou hrou a to nejen v odhodové technice, ale též v taktice. Nakonec se pavoukem nejlépe probojovala dvojice reprezentantů pořádající organizace – Ostravského organizačního centra spolku SENIORS – Václavové Hrstka a Stanovský soutěžící se startovním číslem 261. Stříbrnými medailemi za druhé místo byli dekorování Josef Pščolka a Karel Moškoř – startovní číslo 260, bronz společně s drobnými cenami nakonec získali manželé Kristina a Jiří Konupkovi – startovní číslo 253 .

Na naléhání soutěžících pořadatelé ostravských seniorských sportovních aktivit nevylučují konání dalšího pétangového turnaje, i když do konce roku by měli stihnout připravit a zrealizovat ještě další soutěže, jako například turnaj ve SNAG-GOLFU nebo víceboj o tradiční VÁNOČKU.

Zájemcům o seniorský sport v Moravskoslezském kraji doporučujeme i nadále sledovat webové stránky spolku SENIORS, z.s. (www.1.ms-seniors.cz), kde o připravovaných sportovních aktivitách budeme průběžně informovat.

Informační skupina spolku SENIORS, z.s.

pod vedením A. Matějové