Vzdělání je nezcizitelná hodnota!

Krajská Rada seniorů Olomouckého kraje 1.10. předala slavnostně, leč v rouškách a bez slavnostního přípitku, pamětní listy za úspěšně zvládnutý letní semestr. I přes nouzový stav a karanténu se nám podařilo úspěšně zvládnout organizačně online studium VIRTUÁLNÍ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU. 29 posluchačů zdárně ukončilo domácí samostudium “Etika jako východisko z krize společnosti”. Gratulujeme.

Vzdělávání lidí staršího věku je vynikajícím prostředkem oddalování stárnutí, pomáhá udržovat životní aktivitu, důvěru ve vlastní schopnosti, pocit společenské sounáležitosti a seberealizace.

To vše jsou důvody, pro které se rozhodla krajská Rada seniorů Olomouckého kraje za podpory Olomouckého kraje otevřít konzultační středisko. Důkazem toho, že to byl skvělý nápad a že je o virtuálním studium skutečně zájem, je další skupina úspěšných absolventů, kteří s chutí a nadšením absolvovali všechny studijní přednášky.

Zároveň bychom chtěli pogratulovat třem absolventkám VU3V, které za tříleté zdárné studium VU3V čekala promoce v letních měsících v Praze. Bohužel, z důvodu COVIDu se promoce nekonaly. Blahopřejeme Vám ke zdárnému ukončení Vašeho studia a přejeme Vám mnoho dalších životních úspěchů.

Věříme, že zvládneme i podzimní semestr online – studijní téma jsou “Včely a jejich význam”. Zájemci hlaste se emailem u předsedkyně KRS Mileny Hesové - milenahesova@seznam.cz