Babička roku 2020 v Olomouckém kraji má své vítězky

I přes všechny těžkosti způsobené pandemií, ohrožení koronavirem a neustále měnícím se opatřením, se nám podařilo uspořádat fantastický projekt “Babička roku, pod záštitou hejtmana a za podpory kraje.

Věřte, že nás to stálo velké úsilí a odhodlání, ale stálo to za to! Jsme totiž přesvědčení, že strach, stres, deprese, vyděšení, sociální izolace, spolu s nedobrovolným domácím vězením, následně pocit viny, osamocení, bezmoc, jsou nebezpečnými spojenci koronaviru, proto naší snahou je a bude udržovat seniorské aktivity  v rámci možností. Odměnou nám všem pak je úsměv ve tvářích, pohoda a odhodlání čelit všemu nebezpečnému s maximální opatrností.

Akce proběhla za zpřísněných bezpečnostních opatření – rozdělené sektory, desinfekce, měření teploty před vstupem, bez občerstvení – pouze balené oplatky a voda, roušky, rozestupy.
Snad jsme vše zvládli. Přítomen byl i  tisk, TV Šlágr a TV Morava. Jsme moc rádi, že se nám podařilo udržet tradici a mohli jsme tak společně oslavit Den seniorů, ač  v omezeném rozsahu. Z původně dvanácti nominovaných babiček soutěžilo pouze 9 a nemoc také nedovolila fyzickou přítomnost babičce do kategorie “Nejstarší babička”. Všechny nepřítomné babičky byly zařazeny do soutěže online a dárky převzaly v zastoupení těch, kteří je do soutěže přihlásili.

Vítězky si odnesly korunky, šerpy, kytice, dárky od sponzorů ale také chytré hodinky – Anděla na drátě s detekcí pohybu, které 24 hodin hlídají majitele. TV Šlágr natočil celý pořad, který bude následně v rámci spolupráci s krajskou Radou seniorů Olomouckého kraje odvysílán v televizi.

Babička roku 2020 má své vítěze a my už teď chystáme super finále.Děkujeme všem partnerům a podporovatelům, bez vás bychom to nedali!!!
Babička sympatie Marie Rozmanová – Litovel
Babička zlatá – Marie Rozmanová – Litovel
Babička stříbrná – Alena Várošová – Mohelnice
Babička bronzová – Lidmila Talafousová – Olomouc
Nejstarší babička – Ludmila Vojtková 93 let ze Zábřehu
Všem babičkám gratulujeme a přejeme pevné zdraví.