Červnová Doba seniorů v prodeji

Život se pomalu začíná vracet do normálu, ačkoli opatrnost, zejména v případě seniorů, je na místě a některá omezení a opatření budou ještě trvat. I proto jsme ani tentokrát ještě nevrátili do čísla tipy na výlety, ale zveme vás na zajímavou naučnou stezku, kdy můžete zůstat venku, v přírodě. Tip nám poslal Gérard Keijsper z informačního centra Mladé Boleslavi a my za něj děkujeme. Zajímá vás, co vás čeká? Pak nalistujte stranu 12.

Krajské Rady seniorů své akce rušily nebo je přesunuly, ale některé se přece jen uskutečnily a další se rozbíhají, a tak se vrací rubrika Ze života krajů. Předsedkyně krajské Rady seniorů Olomouckého kraje připravuje druhé celostátní finále akce Babička roku a vyhlašuje rovněž krajské kolo. Podrobnosti najdete na straně 10.

Aktuální situace kolem koronavirové pandemie se opět projednávala v Poslanecké sněmovně a Rada seniorů proces sledovala. Proč? Oč se nejvíc zajímala a co bylo ve hře, vysvětluje předseda Rady seniorů Zdeněk Pernes na straně 4.

K rozhovoru si Eva Procházková pozvala Václava Hudečka. A do seriálu jsme záměrně zařadili legendární hračku Igráček už proto, že společnost, která ji vyrábí, přišla s originální iniciativou a v době nouze pomáhala. A za to jí patří, stejně jako mnoha dalším, velký dík.

Informujeme vás také o možnosti elektronického předplatného našeho časopisu a ani v dnešním vydání nechybějí poradny a soutěže. Vzhledem ke snadnější situaci zasílání se vrací mimo jiné i soutěž o přípravky značky Labeta.

Tolik úvodem k červnovému vydání. Příjemnou zábavu přeje

Lenka Desatová