Dubnová Doba seniorů vychází

Ačkoli krajské Rady seniorů musely v posledních týdnech zrušit nebo přesunout své plánované akce leckde nelenili a nesložili ruce do klína, ale naopak se rozhodli pomáhat. A tak i představitelé starší generace usedli k šicím strojům a dali se do výroby roušek. Více se o této aktivitě dočtete na straně 8.

Aktuální situace kolem koronavirové pandemie byla příčinou i mnoha návrhů zákonů, které se v minulých týdnech projednávaly v poslanecké sněmovně a senátu. Rada seniorů sledovala zejména ten  o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru SARS-CoV-2 na nájemce prostor slou­žících k uspokojování bytové potřeby, na příjemce úvěru poskytnutého Stát­ním fondem rozvoje bydlení a v souvis­losti s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostor v domě s byty. Jak to s tímto zákonem vypadá a proč jej Rada seniorů považuje za důležitý i pro seniory se dočtete na straně 4.

I v těchto chvílích fungují bezplatné akreditované poradny Rady seniorů, neváhejte se na ně se svými problémy či dotazy obracet. Někde se dokonce poradci rozhodli po dobu nouzového stavu dát k dispozici i svá mobilní čísla. Bližší informace najdete na straně 15.

Ani v dnešním vydání nechybí poradny a soutěže.

Informujeme vás i o novince elektronického předplatného našeho časopisu, přinášíme rozhovor s Ivanem Klánským a také vyhledávané poradny a soutěže.

Do nadcházejících dní přejme všem hlavně pevné zdraví a přejeme příjemnou zábavu u dubnového vydání.