Setkání seniorů Z Hradce Králové a Olomouce

V úterý 12. 11. 2019 přijela do Hradce Králové čtyřčlenná delegace z olomouckého Klubu seniorů Lazce. Výměna zkušeností z oblasti klubové činnosti byla důvodem, proč spolek Senioři ČR – Městská organizace Hradec Králové pozval na návštěvu olomoucké seniory.

Dopolední část setkání byla věnována neformálnímu posezení s pohoštěním v novém Klubu Mánesova, který vybudovalo město Hradec Králové a v červnu 2019 předalo své městské seniorské organizaci. Po obědě pokračoval program návštěvou Muzea Petrof, kde hosté z Olomouce obdrželi materiály k případné letní návštěvě olomouckých seniorů jak v muzeu, tak přímo ve výrobě klavírů.

Odpolední část programu byla věnována návštěvě městského Klubu seniorů při Harmonii I. Olomoučtí hosté se zde prezentovali přednáškou pana Hambálka o Islandu. Následovalo promítání fotografií z akcí Klubu seniorů Lazce, které vtipně komentovala vedoucí klubu paní Sommerová. Hradecký klub se prezentoval několika krátkými filmy ze své činnosti.

Kromě toho, že se během celého úterního programu osobně poznali zúčastněni senioři z obou krajských měst, byly předběžně konstatovány některé možnosti budoucí spolupráce. Hradečtí senioři například pozvou seniory z Olomouce na únorový krajský turnaj v bowlingu a pan Hambálek přislíbil, že se v létě ujme Hradečáků jako průvodce po Olomouci.

Krátký film z této srdečné a užitečné akce se bude promítat jako jeden z našich “předfilmů” v jednom hradeckém kině v lednu. Celková atmosféra setkání je k vidění zde - https://mosdhk.webnode.cz/products/a2019-11-12-navsteva-senioru-z-olomouce/

M. Kraus