2. Sportovní hry seniorů v Táboře Senioři budou soutěžit o putovní pohár starosty města Tábora

Městská Rada seniorů Tábor ve spolupráci se Svazem postižených civilizačními chorobami Tábor a městským Kontaktním centrem pro seniory uspořádala v úterý 24. září 2019 na Stadionu Míru Tábor druhé sportovní hry seniorů. Seniorky a senioři starších 60 let soutěžilo v osmi disciplínách v hodu granátem (kriketovým míčkem) na dálku, běhu na 30 metrů s míčkem na raketě, srážení plechovek míčkem, házení kroužků na kužel, bollo ballu, hodu míčem na panáka, střelbě na malou branku a slalomu (běhu či chůzi) na 50 metrů.

Poprvé soutěžilo 24 čtyřčlených družstev o putovní pohár starosty města Tábora p. Ing. Š. Pavlíka, který tak podpořil aktivitu seniorů v Táboře.

Vítězem soutěže družstev a držitelem putovního poháru se stalo družstvo Radimovičáci-Ajča tým (ve složení Vladimír Drtina, Zdeňka Vokurková, Miluše Amentová a Jiří Machoň), na druhém místě se umístilo družstvo Klubu vojenských důchodců (Ing. Jan Thurnvald, Ing. Václav Krž, Václav Zverka a Ing. Miroslav Vacek) a na třetím místě se umístilo družstvo Revma liga C (Jaroslav Zeman, Miluše Zemanová, Marie Bělohlavová a Marie Tillová)

V kategorii žen nad 70 let zvítězila p. Jana Klaretová, před Marií Bělohlavovou a Marii Tillovou, v kategorii žen do 70 let zvítězila Miluše Amentová, před Hanou Švecovou a Miluší Zemanovou, v kategorii mužů nad 70 let zvítězil Miroslav Vacek, před Janem Trurnvaldem a Václavem Zverkou a v kategorii do 70 let zvítězil Jiří Machoň před Vladimírem Drtinou a Jiřím Semianem.

Poděkování patří nejen hlavním pořadatelům, ale i spolupořadatelům Jihočeskému kraji, Zdravému městu Tábor,    Jihočeskému centru pro zdravotně postižené a seniory o.p.s Tábor, Revma lize ČR – Klub Tábor, Svazu diabetiků ČR v Táboře a sportovnímu klubu Atletika Tábor.