Víkend Holná 7.-.9.června 2019

Náš Klub důchodců Braňany pořádal třídenní výlet po památkách jihočeského kraje. Ubytováni jsme byli ve středisku SD Bílina blízko města Kardašova Řečice u rybníka Holná, který byl vybudován ve 14. století a je dvanáctým největším rybníkem v ČR.

Z Klubu nás jelo málo a aby byl zaplněn autobus, pozvali jsme vnoučata a přátele. Jelo nás celkem 36. Cestou jsme se zastavili v Třeboni na zámku a prohlédli jsme si Schwarzenberskou hrobku u rybníka Svět. Prošli jsme si třeboňské náměstí a  občerstvili se.

Po příjezdu do střediska jsme se ubytovali, povečeřeli a ti co toho měli málo, tak se vydali lesem k Čarodějným kamenům.

Druhý den jsme vyjeli do Jindřichova Hradce. Zde nás uchvátila zpívající fontána (Aqua Show), které jsou jenom dvě v Evropě. Někteří navštívili Muzeum kde jsou Krýzovy jesličky. Přes tisíc postaviček na 60 m2 , z toho je  133  pohyblivých. Absolvovali jsme prohlídku zámku v Jindřichově Hradci,  která končila v krásném hudebním pavilonu Rondelu. Po návratu do střediska jsme ještě stačili projít les a najít i houby než nás gong  svolal na večeři. Po ní, kdo chtěl, šel procházkou lesem k penzionu Pecák na pohár. Tam 80 minut, zpět jsme se vraceli silnicí za 70 minut.

No a třetí den jsme vrátili  klíče od chatiček, naložili kufry a vyjeli jsme na prohlídku zámku Červená Lhota, kde se točila první filmová Zlatovláska. Poté jsme pokračovali do Tábora, kde jsme navštívili Muzeum čokolády. Viděli jsme zde postavičky z různých pohádek, postavu hokejisty Jágra, Mr. Beana, náměstí Tábora, lokomotivu a další. Vše z čokolády a marcipánu. Prohlédli jsme si náměstí, osvěžili se  a vraceli jsme se zpět domů.

Byli jsme unaveni, ale máme krásné vzpomínky. Nachodili  jsme 25 752 kroků. Počasí nám přálo, co bychom mohli chtít víc. Tak příště zase někam vyrazíme.

 

Zapsala předsedkyně Klubu důchodců Braňany Miroslava Janoušková