Výlet za sněhem organizovaně bez organizování

I když v Bruntále je dostatek sněhu, bylo nutné zkontrolovat, zda je sníh i pod Pradědem.

Ve středu 16. ledna 2019 jsme se vydali autobusem (pan řidič se nestačil divit, kolik bláznů nastupuje) až na Ovčárnu. Bylo nás celkem 25 členů a přibrali jsme další 3 seniory. Opravdu tam bylo hooodně sněhu, nebylo vidět ani na krok. Rozdělili jsme se do skupin, byl stanoven počet těch, kteří se mohou ztratit….

Nejvýkonnější skupina se vydala na běžkách na Švýcárnu. Další (to riziko) se sám vydal na Praděd, došel na rozcestí ke Švýcárně a vrátil se na Ovčárnu, kde se usadila ta větší skupinka do restaurace. Malá skupinka se vydala směrem na Kurzovku, ovšem došli jen po kotvu na sjezdovku a skončili také v restauraci.

Po řádném občerstvení a spočítání účastníků bylo další členění. Někteří šli pěšky z Ovčárny do Karlovy Studánky, ostatní využili autobusového spojení a všichni pak dorazili na oběd do restaurace Džbán. Do bazénu v lázních se vydali jen 3 členové, další skupinka se prošla lázněmi Karlova Studánka, jiní zavítali do cukrárny na vídeňskou kávu.

Do Bruntálu všichni dojeli, tedy bez povolené ztráty. Někteří ještě zamířili do kina na komedii pro seniory v rámci Biosenior.

Prostě príma den.

Marta Rozprýmová