Radost ze hry v každém věku

Poklidně strávené odpoledne při kafíčku a zákusku s poslechem koled, tak si většina z nás představuje vánoční akci pro seniory. Poněkud jinak tomu bylo třetí prosincovou sobotu v Tanvaldě. Téměř čtyřicet babiček a dědečků se sešlo ve sportovní hale a celé odpoledne soutěžilo ve sportovních disciplínách. Tuto skvělou akci pro ně připravili za podpory Města Tanvald zástupci ze Senior klubu, ZŠ Sportovní a SVČ Tanvald. Senioři měřili síly v šesti disciplínách. V lukostřelbě, bolloballu, košíkové, florbalu, kuželkách a v běhu s tenisovou raketou a míčkem. Po skončení soutěžní části byla družstva oceněna pohárem, medailí a malou drobností. Nechybělo ani vyhodnocení jednotlivců v jednotlivých disciplínách. Zvláštní cenu pak dostali dva nejstarší účastníci. A věřte nevěřte, jeden z nich oslaví příští rok krásný osmý křížek.

Na skvělých výsledcích se zcela jistě projevilo i to, že většina soutěžících chodila pilně trénovat již dlouho před samotnou akcí, což je vlastně smyslem sportovních her. Aby se senioři věnovali sportu pravidelně a tak podporovali své zdraví a zlepšovali fyzickou kondici.

Po slavnostním vyhodnocení, kterého se zúčastnil starosta města Vladimír Vyhnálek a místostarostka Daniela Šebestová, došlo i na to zmíněné kafíčko a zákusek, který si bezesporu zasloužili za své výkony všichni.

Velký dík patří všem, kdo tuto akci podpořili a to nejen zmíněným pořadatelům a hlavně Karlovi Soldátovi, který pro seniory vše připravil a seniorům se při tréninku věnoval, ale i sponzorům, kterými bylo Sato Tanvald, spol.s r.o, FEEL s.r.o, Penzion Tipos, Sklenářství Třeska, Café Ledo Špidlen, Detoa, Kovovýroba Halama, Jídelna Pelka Velké Hamry, 4soft a Scolarest. Ale největší dík patří právě seniorům, kteří svými výkony dokázali, že člověk může být mladý v každém věku.

Vlaďka Koďousková