Krajská táborová škola v přírodě pro seniory 2018

Krajská Rada seniorů Olomouckého kraje organizuje II. ročník unikátního retro tábora pro seniory. Čeká vás týdenní ojedinělý pobyt s  aktivním a exluzivním celodenním programem,  doplněný plnou penzí, v kouzelném ozdravném prostředí rekreačního středisko, které se nachází na rozhraní Nízkého Jeseníku a Oderských vrchů. Středisko je zasazeno do příjemného lesního prostředí s úžasným venkovním technickým zázemím (hřiště, bazén se solárním ohřevem, posezení u táboráku). Programem bude fantastický týden na čerstvém vzduchu v přírodě, soutěže, kvízy, sportovní klání, turnaje, taneční  a pěvecký večer, cvičení a meditace v přírodě, celotáborová hra, táborový karneval, táborák, kreativní tvoření,  které má na tělo i duši blahodárný vliv, celodenní výlet autobusem do okolí, odborná zdravotní přednáška a překvapení ve formě výjimečného hosta.

Každý účastník si může svou aktivitu v připraveném programu vybrat sám, dle svých možností a zájmu, táborová škola je tedy  určena všem seniorům i těm méně pohyblivým a je vhodná i pro osoby se zdravotním postižením. Cílem táborové školy pro seniory je aktivní, ozdravná, hravá  rekreace seniorů v netradičním prostředí, ve kterém se budou cítit jako doma,  za účelem zavzpomínání si na dobu svého dětství, poznávání nových věcí ,navazování nových přátelství a objevování nových aktivit a činností  pro udržování aktivního stáří co možná nejdéle.Realizací této táborové školy v přírodě  pro seniory je snaha o  zvyšování kvality všedního ale i duševního  života  seniorů, s důrazem na zamezování sociálního vyloučení právě  z důvodu věku.

Termín : 11.6 – 16.6.2018

Místo:  rekreační středisko Sigmy Lutín  v Domašově nad Bystřicí

Ubytování: budova- pokoje pro 2 -4 osoby, chatky -2 -4 osoby, sruby – pokoje – 2 – 6 osob

Strava : Plná penze + svačinky+ pitný režim

Cena : 2500,- Kč zahrnuje ubytování, stravu,doprava busem z Olomouce tam a zpět,celodenní výlet busem , zážitkový program,materiál pro kreativní a sportovní činnosti

Akce je plánovaná pro 130 seniorů.