Mezinárodní den seniorů na liberecké radnici

Ve středu 4. 10. 2017 uspořádal náměstek primátora pro sociální záležitosti Mgr. J. Langr setkání seniorů u příležitosti jejich svátku. Zahájení se ujal místopředseda Rady seniorů ČR a předseda Sdružení nájemníků Ing. M. Taraba, který v krátkosti představil činnost poraden v regionech, zvláště se zaměřením na seniorskou populaci. Mgr. J. Langer vyzdvihl aktivity komunitního střediska Kontakt a téměř padesátka účastníků se seznámila s úspěchy pěveckého sboru Matylda a Tylda, s dobrovolnickými seniorskými aktivitami i možnostmi využívání vozidla pro seniory Taxík Maxík.

Při příležitosti seniorského svátku byli oceněni ti liberečtí senioři, kteří pracují dlouhodobě ve svých klubech či organizacích ve prospěch členů a letos mezi ně patřili seniorky a senioři z Kontaktu, Svazu důchodců ČR a Sdružení nájemníků.

Druhé části programu se zúčastnili zástupci některých politických stran a zhodnocení jejich práce v dosavadním volebním období se ujal předseda RS ČR Dr. Zdeněk Pernes. Poté dostali přítomní krátký čas na představení volebního programu své strany a v následující diskusi odpovídali na otázky přítomných účastníků.

 

M. Palečková

Foto J. Houha