Senioři tentokrát v zahraničí – Klub seniorů Nové Město na Moravě

Z různých zdrojů jsme se dověděli o atriu okrasných zahrad v rakouském Tullnu. Při shánění podrobnějších informací jsme zjistili, že se  na přelomu srpna a září v tomto městečku, nazývaném ” Město růží “, koná výstava květin. Rozhodli jsme se, že tuto výstavu navštívíme. Abychom měli vše čerstvé a svěží, jeli jsme hned první den výstavy. Nevěděli jsme co máme očekávat, ale veškeré naše představy předčila realita. Všude  květiny, květiny, květiny.
Všemu vévodila Hala 1, ve které jsme obdivovali tisíce růží, mečíků, anturií vše ve všech možných barvách. Zvláště poutavý byl “svatební salon” tónovaný jemnými odstíny květin.
V  Hale 2 nás překvapily originální postavy žen v krásných róbách a karnevalové masky, vytvořené jen ze samých květů. O tom, že i ze zeleniny se dají na záhonech vytvořit roztodivné obrazce, nás přesvědčili v Hale 4. Venkovní tržiště opět přetékalo záplavou květin všech druhů, barev a tónů.
Třešničkou na závěr byla procházka okrasných zahrádek s různým zaměřením – na meditaci,  na pěstování bylinek, na relaxaci atd. Velmi nás upoutal bílý přírodní svatební salon.
Celý rozlehlý areál zahrady na ploše 80 000m2 plný potůčků, jezírek s lekníny a vodotrysky, bylo možno přehlédnout z 35 m vysoké rozhledny v korunách stromů.
Domů jsme se vraceli s příjemnými zážitky unaveni, ale velmi spokojeni. U našich jižních sousedů se nám moc líbilo. Již nyní se těšíme na plánovaný zájezd do Slavonic.
Za seniory: Marie Ptáčková

Foto: Helena Žáková