II. sportovní hry

 

Rada seniorů s infocentrem pro seniory ve Strakonicích pořádala II. sportovní hry , které se konaly 5.9.2017 v krásném prostředí strakonického hradu na III. hradním nádvoří. Účastníci sportovních her soutěžili v 7 sportovních  disciplínách ( házení dvou spojených koulí provázkem, lukostřelba,  hod míčem na koš  ,srážení plechovek tenisovým míčkem, ruské kuželky, střelba na malou florbalovou branku , hod kroužky na kříž ) a vědomostní kvíz , který byl zaměřen k  650 let výročí  Strakonic. Sportovních her se účastnilo cca 80 osob,,( členové Svazu diabetiků Strakonice, senioři ze Strakonic, KRS České Budějovice, Volyně ,Cehnice ,Prachatice, Písek a Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek . Čekání na výsledky  zpříjemnila Malá muzika Nauše Pepíka.

Ve věkové kategorii  60 – 70 let muži zvítězil Vladislav Kučera – Volyně

71 – 80 let    “                    Václav Marek          Volyně

81 +             ”                     František Gorej      Strakonice

 

60 – 70 let  ženy  zvítězila Jaroslava Vondrášková – Svaz diabetiků Strakonice

71 – 80     “                              Marie Vágnerová               Skauti Strakonice

81 +         ”                              Naděžda Nováková            Svaz diabetiků Strakonice

 

Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek          Josef Šafránek

 

Všichni vítězové si odnesli  ,dárkový poukaz od Jednoty Volyně , dárkový poukaz DUDÁK – na exkurzi do pivovaru ,set piva  a další hezké dárky . Vítězové byli dekorováni krásnou perníkovou medailí od známé perníkářky paní Julie Chadimové.

Počasí nám přálo, všichni si příjemné odpoledne ve sportovním duchu užili.

Sportovní hry zahájil zastupitel Josef Zoch, předseda KRS Bohumil Bezemek, ,předsedkyně Rady seniorů Strakonice Marcela Štveráková.

Pozvání dále přijal, ceny a medaile předával senátor Karel Kratochvíle, starosta města Břetislav Hrdlička, zastupitel Josef Zoch, předseda KRS Bohumil Bezemek , předsedkyně Rady seniorů Marcela Štveráková a za infocentrum pro seniory Marie Žiláková.

 

 

Marcela Štveráková

Svaz diabetiků Strakonice