Lidským poznáním ke kulturní společnosti

Pod tímto názvem senioři   Senior klub Ivančice ukončili druhý cyklus přednášek Univerzity třetího věku. Lektorkou semináře byla PhDr. D. Blahová, přednášející na Mendelově univerzitě v Brně.

Cílem našich přednášek bylo osvěžit si pozapomenuté vědomosti z dob, kdy jsme docházeli do školy, a také dovědět se nové zajímavosti z oblasti historie a vědy. Nechyběla ani oblast zdravé výživy, která hlavně zajímala naše ženy. Ve dvou cyklech přednášek prošlo 46 členů klubu, kteří po ukončení seminářů obdrželi “Osvědčení” o úspěšném absolvování vzdělávacích seminářů.

Ale nejen přednášky U3V jsou jednou  ze vzdělávacích oblastí našich členů. Protože mnoho našich členů používá počítač, byl pro nás vzdělávací seminář “Základy práce na počítači” velmi přínosný. Tuto akci jsme absolvovali na SVČ – Horizont  Ivančice, kde nám SVČ vyšlo velice vstříc, ať už to bylo ze strany Mgr. Heřmanové, ředitelky SVČ tak i  pan.Dvořák, lektor kurzu. Opět účastníci obdrželi “Osvědčení” o absolvování semináře.

Ani jsme nezapomínali na bezpečnost nás seniorů v našem městě. V rámci tohoto projektu jsme se zúčastnili přednášek “Sebeobrana pro seniory”, “Jak zabezpečit svůj dům” “Bezpečná práce s počítačem”. Na závěr   shlédli film “Šmejdi”. Opět pro nás velice poučné.

V dnešní době starší generace tvoří stále významnější část naší populace a my bychom nechtěli být pozadu, ale jít stále dopředu.

My přece nejsme staří, nám jen přibývají léta a člověk zůstává mladým, pokud je schopen se učit.