Prázdninové jednání Rady seniorů na rychtě u baráčníků

Rada seniorů zasedala tentokrát na rychtě (Zlatá stezka 144) u baráčníků. Chlebem a solí přivítala všechny přítomné rychtářka Věra Davidová, tak jak se sluší a patří k tradicím. Ukázala jim celou, díky městu a MSDB, opravenou rychtu včetně nádvoří, kde se konají pravidelná sedění a další různé akce a v poslední době intenzivní příprava na 70. výročí založení Obce baráčníků Vitoraz Prachatice.

Přivítány předsedou RS Miroslavem Bojanovským byly dvě nové členky RS Alena Bínová a Jana Krejsová, schválené Radou města Prachatice. Na programu vedle informací o prezentaci seniorů na celostátním setkání obcí v rámci NSZM, byly ještě probrány s političkou Zdravého města Prachatice Hanou Mrázovou výstupy z letošního fóra. Nejdiskutovanějším bodem byla knihovna, v únoru 100% podpořená v „bývalé hasičárně“ a nyní v červenci byli senioři seznámeni se zcela novým projektem knihovny v „bývalé budově OV KSČ“.

Stanislav Švancar z Jihočeské krajské Rady seniorů přinesl informace, pochvalu za zapojení prachatických seniorů do kampaně Jihočeští senioři šlapou do RIA. Na konci článku tipovací soutěž.

V diskuzi byla nabídnuta řada akcí a aktivit pro seniory a to jak vzdělávacích, tak zcela kulturních, či sportovních, které si můžete najít na www.krebul.cz v sekci SeniorPoint/Kalendář akcí.

Soutěž

Jihočeští senioři šlapou do Ria“.

Kolik kilometrů ušlapali prachatičtí senioři? prachatice@seniorpointy.cz

Tipy posílejte do konce prázdnin 30.8.2016

Hanka RH+