Z činnosti KRS Olomouckého kraje

V úterý 10.května zasedalo předsednictvo KRS Olomouckého kraje.Program byl velmi pestrý.Hostem zasedání byl pan Tomáš Weber z Odboru tajemníka hejtmana oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů, který seznámil přítomné s letošním plánovaným projektem “Seniorské cestování”. I letos uvolnil kraj 1.mil.500 tis. na dotované zájezdy seniorů za účelem poznávání krás našeho kraje.Stejně tak jako v loňském roce , tak i letos se stala KRS Olomouckého kraje partnerem a bude se podílet na  přípravě organizaci výletů. Vycestovat by se mohlo během měsíce června, kdy už bude známá vítězná cestovní kancelář,pravidla seniorského cestování  a seznam turistických cílů a výletů.Všechny informace se včas dozvíte,například zde v Moravské senioru. Milí senioři, vaše připomínky,pochvaly i přání týkající se seniorských výletů 2015 jsme společně vyhodnotili a věřím, že i letošní cestování si užijete.Přeji vám už teď spoustu  krásných  cestovatelských zážitků.Budeme moc  rádi, když se o ně s námi podělíte.

Dalším bodem zasedání KRS OL byla organizace a příprava  I.krajských sportovních her seniorů, které se budou konat 10.června od 9.00 hod. na stadionu TJ Lokomotiva pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje.Připomínám, že propozice je možno najít na stránkách www.rscr.cz v sekci Olomoucký kraj. Jménem KRS Olomouckého kraje vás srdečně všechny  zvu, přijďte si zasoutěžit a nebo jen podpořit své kolegy při sportovním klání.Přímo na stadioně budete moc využít možnosti, zdarma si nechat  přeměřit tlak a tuk odborníky.

Také jsme schvalovali nové žádosti o členství v KRS Olomouckého kraje.S potěšením mohu konstatovat, že se KRS Olomouckého kraje úspěšně rozrůstá, k dnešnímu dni máme v evidenci 4244 členů – 23 seniorských klubů a tři podepsané partnerské dohody o spolupráci.

Díky vstřícnosti krajského vedení, KRS Olomouckého kraje uspěla v letošním roce s žádostí o dotaci na činnost.Předsednictvo KRS OL si dovoluje touto cestou vyslovit krajskému vedení poděkování za kladný vztah a úctu  k seniorské populaci.

Velmi silným zážitkem byla pro mne pondělní návštěva onko klubu Slunečnice v Olomouci.Společně jsme debatovali o aktivitách a činnostech seniorů, ale také o plánovaném programu Krajské rady seniorů Olomouckého kraje. S úctou se skláním a vyslovuji velký obdiv nejen vedení , ale i všem členům tohoto spolku, který stmeluje jediná myšlenka “Žít na plno!”

Děkuji za pozvání  a přeji spoustu radostí  a slunečních dnů.

Vážení senioři, děkuji za váš čas, který jste věnovali čtení  nejen těchto řádků tohoto skvělého časopisu.

Jsme tu pro vás.

Milena Hesová, předsedkyně KRS Olomouckého kraje