SENOŘI BAVÍ SENIORY

Už posedmé se 14. 5. 2016 konala v Plzni akce „SENOŘI BAVÍ SENIORY“. Každoročně ji připravuje Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně, pod vedením vedoucí odboru Mgr. Aleny Hynkové. Úžasný den, který začíná v 10 hod. a končí až úderem 18. hodiny. Akci si nenechal ujít ani p. primátor Martin Zrzavecký a paní náměstkyně Bc. Eva Herinková, aby popřáli všem 170 účinkujícím a hlavně přítomným důchodcům hezký den a dobrou náladu, což se potvrdilo na 100%. Akce se konala v Měšťanské besedě v Plzni, kam zavítalo v průběhu dne více než pět stovek seniorů a byli velmi spokojeni – vedle pestrého kulturního programu bylo pro všechny přítomné zajištěno i občerstvení.

Co se ale musí vždy obdivovat, kolik důchodců i přes vyšší věk je aktivních v různých zájmových skupinách. Ať je to sborový zpěv, taneční vystoupení, či veselé divadelní scénky, kapely, které hrají ty naše písničky z mládí, ale i různé rukodělné činnosti. Nádherné vystoupení je také recitace, kdy p. Ludmila Ševčíková recituje dlouhé básně bez pomůcek, ač je jí už krásných 80 let.
Proto přejeme všem, kteří i ve vyšším věku i s různými neduhy dokáží potěšit svými vystoupení tolik důchodců, aby jim jejich elán a nadšení vydržely a ještě dlouho rozdávali jen samou radost.

Ještě jednou velký dík plzeňskému magistrátnímu Odboru sociálních služeb.

Bohumila Šmolíková
předsedkyně SDČR – Krajská rada Plzeň, členka Krajské Rady seniorů PK