Turnaj tří měst v bowlingu

Již pět let, vždy třikrát do roka se schází senioři a osoby se zdravotním postižením z měst: Vimperk, Volary a Prachatice. Schází se v pohybu, při sportu – bowlingu. Zpočátku Prachatice svoji dráhu neměly, ale dnes jsou podmínky vyrovnané. Dráhy jsou ve všech třech městech a tak se města a organizátoři pravidelně střídají.

9. dubna 2016 se uskutečnil turnaj ve Volarech. Organizátorem a nutno napsat vzorným se stala organizace pod vedením Augustina Sobotoviče MO Svazu tělesně postižených ve Volarech. První místo získalo družstvo Volary, druzí zástupci vimperských seniorů a třetí místo obhájily Prachatice. Všichni obdrželi pozdrav od starostky Mariny Pospíšilové a řadu dárků od místních sponzorů.

V družstvu Prachatice dáváme příležitost všem, nejen těm, kteří to vážně umí, ale i mladým lidem se zdravotním postižením. Turnaj bereme jako příležitost k setkání a sportování dle našich sil a možností“ uvedla Věra Davidová, předsedkyně Svazu tělesně postižených Prachatice. Jitka Lexová za Klub zdravotně postižených Prachatice se stala nejzajímavější osobou se svým zcela specifickým stylem „koulení“, ale se kterým dosáhla několika desítek.

Příští setkání proběhne v létě ve Vimperku a na podzim v Prachaticích.

Prachatičtí senioři z Městské organizace Svazu důchodců Prachatice pravidelně trénují na drahách v BYBLOS klubu měsíc co měsíc a vy se můžete přidat k nim.

Každý pohyb, dělaný s radostí, je dobrý v každém věku.

Hanka RH+ senior