ČERVEN – měsíc sportovních a kulturních aktivit KRS MSK

Pokud, stejně jako my, návštěvu hradů, zámků a dalších památkových objektů považujete a kulturní akt, tak jsme se názorově shodli. Krajská Rada seniorů, v rámci svých kulturních aktivit pro seniory z celého kraje, připravuje setkání seniorů na dnes ještě státním hradě Sovinec (29.6.).

To však v oblasti kultury nebude vše. Pro amatérské zpěváky, hudebníky, tanečníky, recitátory, spisovatele, vypravěče a další umělecké profese, a to jak jednotlivce, tak i malé skupiny do pěti osob, pořádáme přehlídku uměleckých dovedností (26.6). Větší soubory pak budou k prezentaci svého umění pozvány na říjnovou přehlídku souborů.

Pohyb a sportovní aktivity jsou nedílnou součástí mnohých z nás, takže Krajská rada seniorů nemohla opomenout do svého programu pro seniory kraje zařadit seniorský sportovní přebor (27.6.). Jelikož na krajském přeboru budeme vybírat krajské reprezentační týmy za účelem poměření svých dovedností na celostátní i mezinárodní úrovni, kromě volejbalu a ringa na písku proběhnou soutěže v seniorském víceboji. Propozice budou uzpůsobeny pravidlům celostátních soutěží, která obdržíme v nejbližších dnech a z důvodu uzávěrky tohoto vydání budou zájemcům zaslány dodatečně.

Pořadatelé ještě musí objednat počasí, zajistit stravování účastníků a jejich přepravy. To ovšem nezvládnou bez informací o zájmu z organizací a klubů nebo i od neorganizovaných seniorů. Proto, prosím, neváhejte a napište nám, nejlépe do E-schránky aktivity-krs@ms-seniors.cz o svém zájmu zúčastnit se kterékoliv z výše prezentovaných akcích a zaslání propozic nebo organizačních informací.

Vězte, že ani hrad, ani jiné objekty nejsou nafukovací, takže každá námi pořádaná akce má své kapacitní možnosti. I když máme zájem o co nejširší účast seniorů ze všech koutů našeho kraje, stává se, a může se to stát opět, že KDO DŘÍV PŘÍJDE, TEN DŘÍV MELE… – přeloženo, kdo přijde pozdě, mlít nebude…