První zasedání Rady seniorů Plzeňského kraje spojené s gratulací

Ve čtvrtek 21.1.2016 proběhlo v souladu s plánem první letošní zasedání RS PK, které bylo zahájeno informací z 12. zasedání Kolegia RS ČR. Z 11 bodů uvedeného zasedání je 7 bodů závazných pro naší krajskou radu. Tyto body byly zahrnuty do plánu činnosti.

 Klíčovým úkolem je ustavení Městských rad v Plzni a v dalších městech kraje, zejména v Klatovech a Rokycanech. Problémem je nejen absence pravidel pro vznik a činnost Městských Rad, ale i vyhledání vhodných a ochotných seniorů pro tyto funkce. V Plzni musí přebírat úkoly MěRS fungující Krajská Rada seniorů, která musí komunikovat nejen s Krajským úřadem, ale i Magistrátem města Plzně.

V plánu na rok 2016 jsou zahrnuty kromě kulturních akcí, vč. oslav Mezinárodního dne seniorů, také sportovní akce a samozřejmě komunikace s představiteli politických stran, zejména předvolební Kulatý stůl.

Zlatým hřebem závěru jednání byla gratulace předsedovi Krajské Rady seniorů L.Jochecovi k 80. narozeninám, které mohl oslavit ve velmi dobré kondici i plný elánu a současně přijímala gratulace k polokulatému výročí tajemnice MěRS v Domažlicích paní J. Kaucká, která je duší a motorem této organizace.