Oslava narozenin nejstarších studentů CCV

Centrum celoživotního vzdělávání pořádalo každoročně již tradiční oslavu narozenin svých nejstarších studentů. A ta se letos konala14. ledna  od 10 do 12.00 h. v Pálffyho Paláci, Valdštejnská 14, Praha 1.

Oslava je pravidelně demonstrací mentálního a fyzického potenciálu současné seniorské populace a oslavenci jsou považováni za prototyp  úspěšného stárnutí od kterých lze získat návod k tomu, jak se dožít vysokého věku ve skvělé kondici.

Mnozí z nich studují ve vzdělávacích programech šéfky Krajské rady seniorů hl. města Prahy Ing. Steinové už celá desetiletí, protože je organizuje nepřetržitě od roku 1987.

Letošními oslavenci jsou: Jana Mikolášová (1920), Helena Pechlátová (1922), Jaroslava Bartošová (1923), Eva Jindrová (1924), Soňa Rybičková (1925) a Vlasta Heroldová (1925).

Centrum celoživotního vzdělávání nabízí kvalitní, systematické a cenově dostupné zájmové vzdělávání pro všechny věkové kategorie, především pak ale pro seniory. Oficiálně vzniklo v roce 2005, ale de facto byly tehdy spojiny různé vzdělávací programy,které Ing. Steinová organizovala na různých místech Prahy,pod jednu hlavičku. Díky svým renomovaným přednášejícím a kvalitnímu obsahu tematických oborů se do každého semestru zapíše více než 3000 studentů.  Celá koncepce CCV má výraznou sociální orientaci tím, že nabízí možnost psychické, fyzické a společenské aktivace sociálně znevýhodněným kategoriím obyvatelstva. Kromě toho mají účastníci studia otevřen vstup do Klubu vzájemného porozumění (KVP), kde vedou ZDARMA doprovodné aktivity studenti CCV. Klub vzájemného porozumění funguje od roku 1990 a sdružuje cca 30 doprovodných aktivit, jako jsou jazykové kurzy různých úrovní, jóga, malování s akademickou malířkou, dámský klub s módní návrhářkou, turistické i taneční kroužky, cvičení proti osteoporóze, trénování paměti v angličtině aj. Takže v CCV lze nejen studovat, ale také se podělit o svůj potenciál s vrstevníky.

Zápisy do letního semestru 2015/2016 aktuálně probíhají. Zapsat se lze každé úterý a středu od 8 do 16 hodin v kanceláři CCV v Kulturním domě Ládví-metro C-Ládví (Burešova 2, Praha 8).  V nabídce pro tento semestr je dvanáct  atraktivních oborů – např. České hrady – legendy a skutečnost, Psychologie, Jak si zvýšit sebevědomí, Tělo a mysl jedno jsou, Čeští objevitelé a cestovatelé, Společenská etiketa, Příběhy slavných vil, Dějiny a kultura antiky či Dějiny umění. Deset z nich je stále k dispozici,dva jsou v současné době vyprodané.Zájemci se mohou nově hlásit také on-line prostřednictvím webových stránek aktivnistari.eu.Cena zápisného je 400 Kč za každý obor, který v daném semestru obsahuje cyklus 8 přednášek. Součástí CCV je také Experimentálni univerzita pro prarodiče a vnoučata,která běží od roku 2004 ve spolupráci s fakultami pražských VŠ.

Centrum celoživotního vzdělávání je od svého počátku samofinancovatelné a nezávislé a jeho další existence závisí pouze na počtu studentů, kteří se do něj přihlásí.

 Pro více informací navštivte oficiální webové stránky www.aktivnistari.eu. S dotazy  se můžete obrátit přímo na zakladatelku CCV Ing. Danu Steinovou (dana.steinova@aktivnistari.eu, 608 552 113)