Podzimní sousedské posezení v Senici na Hané

Kulturní komise Rady obce Senice na Hané pozvala všechny seniory z Cakova, Odrlic a Senice na Hané na Podzimní sousedské posezení, ráda by takto obnovila tradiční setkávání se seniorů.

Pozvánku dostala také Krajská rada seniorů Olomouckého kraje, předsedkyně Milena Hesová tak měla možnost pozdravit na stovku seniorů, představit současné vedení KRS OL a pohovořit o činnosti a aktivitách KRS Olomouckého kraje pro seniory. Přítomní s vděčností a zaujetím přivítali informace, třeba o tom, že od 1.prosince 2015 budou jezdit zdarma MHD po Olomouci všichni senioři starší sedmdesáti let. Zaujaly je i výhody a možnosti Senior pasu, stejně jako možnosti  využíti seniorského cestování dotovaného krajem. Velmi se zajímali i o  možností členství v KRS Olomouckého kraje. Předsedkyně také přítomné seniory  informovala o činnosti RS ČR, o tom, co podnikla pro valorizace důchodů či přijetí zákona o seniorech.

Odpolední program pak  zahájil společným přípitkem pan starosta Ing. Michal Tichý.V průběhu odpoledne pak vystoupily děti ZŠ Senice na Hané a dětský národopisný soubor Cholinka.

Krajská rada seniorů Olomouckého kraje děkuje za pozvání.