Výjezdní zasedání KRS Olomouckého kraje

Krajská rada Olomouckého kraje vyrazila na své výjezdní zasedání za hranice – do slovenského Bardejova. Důvod byl jednoduchý – uzavření dohody o spolupráci s Jednotou důchodců. V ní potvrzují KRS Olomouckého kraje a OO JDS v Bardějově vážný zájem o spolupráci při organizování a koordinování vzájemných aktivit podporující kulturní, sportovní, vzdělávací a další činnosti seniorů.

Plné znění této dohody najdete na webu RS ČR Olomoucký kraj. Vedení Jednoty důchodců Bardějov, v čele se svou předsedkyní Annou Petričovou, se o olomoucké seniory staralo a připravilo jim nabitý program. Čeští senioři navštívili Bardějovské lázně, prohlédli si městoa jeho památky, položili kytice květů u pomníku na Dukle, u památníku Rudé armády a generála  Svobody a vzdali tak hold padlým vojákům 1. československého armádního sboru.

Nadchl je dřevěný kostelík v Hervartově i místním senior klub a starosta. K nezapomenutelným zážitkům patřila  i prohlídka Senior centra – zařízení pro všechny seniory, zázemí pro kulturní, sportovní ale i společenské vyžití zbudované z evropských peněz, které obdivovali i záviděli. 

Předsednictvu Jednoty důchodců byl jménem Krajské rady seniorů Olomouckého kraje zaslán děkovný dopis. Předsedkyně Krajské rady chce touto cestou poděkovat sé delegaci za vzornou reprezentaci kraje a předsednictvu  za pomoc při přípravě a  náročné organizaci výjezdního zasedání v zahraničí.