Velký úspěch KRS Olomouckého kraje

 

Vážené kolegyně a kolegové,včerejší Olomoucký deník otisk skvělou  zprávu, od 1. prosince 2015 budou jezdit ZDARMA MHD po Olomouci všichni senioři starší sedmdesáti let, bez ohledu na adresu  jejich trvalého bydliště aneb zázraky se dějí .Naše snaha  přesvědčit radní a krajské zastupitele pádnými argumenty , že není možné, aby se tato sleva týkala pouze Olomoučanů, se vyplatila, nakonec se vše skutečně  povedlo.

Opět se potvrdilo, že KRS Olomouckého kraje a pobočný spolek RS ČR, jako nejvyšší orgán  v kraji za práva seniorů, má svou sílu a naše připomínky jsou brány politiky zcela vážně. Díky nám se podařilo vrátit rovnítko rovnoprávnosti mezi seniory městské a  přespolní. Děkuji všem, kteří se mnou spolupracují a bojují  za práva seniorů. Snahou a cílem naší Krajské rady je spolupracovat se všemi seniory Olomouckého kraje a snažit se o řešení problémů, které je pálí a trápí.  Myslím si, že oboje se nám  velmi daří.

Situace, kdy výhody bezplatné dopravy mohli využívat pouze pro senioři nad sedmdesát let žijících na území města Olomouc, trvala půl roku .Dle slov olomouckého primátora Stanislava Staňka se radnice rozhodla na základě značných podnětů a připomínek nejen Krajské rady, ale i  široké seniorské veřejnosti, přistoupit ke změnám arozšířit spektrum výhod i pro mimoolomoucké cestující. A to  nejen  pro seniory, ale i držitele zlaté Jánského plakety za dárcovství krve.

Lidé, kteří si už zakoupili zlevněné jízdné za tři sta korun, budou moci svůj starý průkaz vrátit a dostanou zpět poměrnou část ceny.

Senioři, kteří mají trvalé bydliště jinde než v Olomouci, budou mít  právo vrátit svůj Senior Pas a vyzvednout si nový za symbolickou cenu dvacet korun. Přičemž jim bude vrácena poměrná část zaplacené částky snížená o deset procent.

Kromě lidí nad 70 let zaznamenají od 1. prosince změnu při cestování  MHD také i  ti držitelé zlaté Jánského plakety, kteří trvale nežijí v Olomouci. Pro dárce krve bude zavedený tzv. Kapka Pas za 300 Kč na rok.

Vedení KRS Olomouckého kraje si dovoluje touto cestou poděkovat vedení města Olomouc za velmi vstřícné gesto a milý dárek seniorům Olomouckého kraje k vánocům.

 

Milena Hesová, předsedkyně KRS Olomouckého kraje