Májové přátelské posezení seniorů

Krajská rada seniorů Olomouckého kraje pořádala 15.května velmi úspěšně I. společenskou akci nazvanou  “Májové přátelské posezení seniorů”. Cílem této kulturní akce bylo přátelské setkání a sdružování seniorských klubů Olomouckého kraje s motivací rozvoje aktivního života seniorů v oblasti kulturní, spolkové a společenské s možností založení nové tradice. Podařilo se,účast 260 seniorů toho byla důkazem. Jen s lítostí jsme odmítali další zájemce z řad seniorů z důvodu malé kapacity. Senioři tak měli jedinečnou příležitost seznámit se s nově zvoleným předsednictvem KRS Olomouckého kraje a se  zaměřením činnosti Krajské rady seniorů na rok 2015,seniorské volnočasové aktivity,vzdělávací programy, inteligentní semináře ale také možnost ovlivnit legislativní přípravu zákonů týkajících se plnohodnotného života seniorské populace v České republice.

Bylo nám ctí přivítat hosty,  předsedu Rady seniorů České republiky Dr. Zdeňka Pernese,hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila,který věnoval KRS Olomouckého kraje kroniku, vedoucí Odboru tajemníka hejtmana Mgr. Lucii Štěpánkovou, náměstkyní hejtmana Mgr. Yvonu Kubjátovou  a spoustu dalších hostů včetně všech seniorů.KRS Olomouckého kraje všem děkuje za slova podpory a uznání.

KRS Olomouckého kraje vyslovuje touto cestou také zvláštní poděkování veliteli Posádky Olomouc pplk. gšt .Ing.Mojmíru Jančíkovi za vstřícnost a umožnění KRS Olomouckého kraje uspořádat tuto velkou akci v prostorách Posádkového domu.

O krásný  doprovodný program se postaraly seniorské kluby CHolina,Těšetice a Skrbeň, záštitu udělil Seniorklub Jívová, k tanci a poslechu zahráli oblíbení manželé Hesovi,děkujeme.

Zástupci Seniorpasů představili svůj projekt a seznámili přítomné seniory s novými cestovatelskými slevami na rok 2015,někteří přítomní senioři využili této příležitosti na místě samém k registraci seniorpasu.