Turnaj mosteckých klubů seniorů v bowlingu

Bowling, který je ve světě velice populárním sportem ( hraje ho několik milionů lidí ve více jak 90 zemích světa) se těší i mezi našimi seniory vzrůstající popularitě.

Ve středu 6. května 2015 se uskutečnil ve Sportovce v Mostě turnaj mosteckých klubů seniorů v bowlingu. Pořadatelem turnaje byl klub seniorů číslo 8 Městské správy sociálních služeb v Mostě – p. o., jmenovitě pan Josef Houška. Turnaje se účastnily všechny městské kluby s výjimkou klubu číslo 2. Obsazeno bylo 7 drah po šesti závodnících. To si umíte představit to mraveniště. Všechny zúčastněné hra zaujala natolik, že zapomněli na všechno a bojovali na drahách jako závodníci. Sportovní boje byly úžasné a když někdo shodil všechny kuželky, to bylo radosti. Nadšené výkřiky na jednotlivých drahách nebo zase naopak zklamání na lavičce po neúspěšném hodu nebraly konce. Mezi seniory zavítal i pan Alois Malý, předseda Krajské rady seniorů, zastupitel a předseda sociální komise, který si s našimi seniory i v jednom družstvu zahrál.

A jak to všechno dopadalo, je vidět z následující tabulky.

1. místo  Klub č. 8  663 bodů
2. místo Klub č. 6  489 bodů
3. místo Klub č. 7  449 bodů
4. místo Klub č. 5   446 bodů
5. místo Klub č. 3   443 bodů
6. místo Klub č. 1   430 bodů
7. místo Klub č. 4   347 bodů

Vítězem turnaje se stalo družstvo klubu seniorů číslo 8 Městské správy sociálních služeb v Mostě – p.o. První tři vítězná družstva obdržela pohár, dárkovou tašku, kterou věnovala Ing. Markéta Stará, zastupitelka, radní, náměstkyně primátora pro sociální věci a diplom, ostatní družstva obdržela diplom.

Všem zúčastněným se turnaj moc líbil, přáli by si ho zopakovat nejméně ještě jednou v letošním roce.

Helena Houšková,,Klub seniorů číslo 8 MSSS v Mostě – p.o.