Oddíl turistiky Aktivní stáří TJ Rozvoj Plzeň zahájil jarní činnost

V cíli akce

V cíli akce

Oddíl turistiky Aktivní stáří TJ Rozvoj Plzeň, který již zahájil jarní činnost, patří bezesporu mezi mimořádně aktivní organizace Krajské rady seniorů PK. Oddíl byl založen v lednu 2006 pro členy nad 55 let a v současnosti má 292 členů, z nichž nejstarším a stále aktivním je 87 let. Oddíl pořádá jednodenní sobotní akce s různou délkou trasy, průvodcem vedené vycházky a vícedenní zájezdy.

Dne 1. března 2014 proběhla akce Toulání Podbrdím s trasami 11 a 22 km se startem a cílem v Rokycanech. Na 15. března 2014 byl připraven Memoriál Renaty Menšíkové a na výběr byly podle kondice trasy o délce 20, 16, 11, 9, a 6 km. Více o činnosti OT Aktivní stáří prozradila Julie Henzlová, tajemnice TJ Rozvoj Plzeň.

Je známo, že výborným lékem proti samotě je pěší turistika, a proto bylo našim cílem oslovit seniory s nabídkou nejen vhodného, ale i cenově dostupného rekreačního sportu. Naším mottem je – „Přidat život létům, nejen léta životu“. Každý rok vydáváme Kalendář turistických akcí, o který je velký zájem nejen mezi členy, ale i mezi širokou veřejností. Hlavními našimi akcemi jsou pravidelně : 8. května mezigenerační pochod Májový senior puchýř a Duhová cesta pro nejmenší (účast kolem 600 osob), poslední sobotu v září Senior pochod, pořádaný u příležitosti Mezinárodního dne seniorů a v únoru Společné tradiční setkání – pochod a po něm posezení se zhodnocením uplynulého roku, oceněním organizátorů akcí a zábavou při hudbě. V  roce 2013 jsme zorganizovali 24 pochodů a 21 vycházek s celkovou účastí 4161 osob. Dnes již není neobvyklé, že i na krátké vycházce se sejde 40 až 60 účastníků. V letošním roce máme naplánováno 29 pochodů a 25 vycházek, kromě toho několik vlakových výletů a 3 mimořádné akce za poznáním mimořádných míst. Informace o nich uveřejňujeme na stovkách propagačních letáčků, ale i na webu: www.tjrozvojplzen.ic.cz, kde jsou základní informace ke konkrétním akcím a také kontakty na jednotlivé organizátory pro podrobnější informace. Chodíme za každého počasí, pro zdraví, pro radost, za poznáním, pro setkávání s přáteli, pro krásnější život. Těší nás, že se do organizování pochodů a vycházek zapojují stále noví zájemci. Již nyní, na začátku roku 2014, se nám akcemi zaplňuje Kalendář na rok 2015. Všem našim členům a organizátorům pochodů a vycházek velice děkujeme za jejich aktivitu, bez nich by činnost oddílu turistiky Aktivní stáří nebyla tak bohatá a zajímavá, naše setkávání by nebyla tak hřejivá a milá.

Vážíme si zájmu o náš oddíl a vítáme s radostí každého nového zájemce.