BESEDA S POSLANKYNÍ

Dne 12. března 2014 se sešli členové Krajské rady seniorů s poslankyní dolní komory Parlamentu České republiky Alenou Nohavovou. Poslankyně, zvolená za KSČM, informovala krajskou radu o svém zapojení ve „výboru pro sociální politiku“ a aktuálních úkolech, které výbor řeší. V současné době je to především problematika bydlení. Činnost výboru je obsahově rozčleněna do několika skupin. Paní Nohavová je zapojena ve skupině, která se zabývá problematikou důchodců. To vytváří předpoklady pro věcnou spolupráci s naší krajskou radou. V tomto směru zaujala velice vstřícné stanovisko.

Získali jsme příslib, že naše stanoviska k různým otázkám ze života seniorů může uplatňovat v práci výboru. Proto jsme poslankyni předali „stanovisko“ krajské rady k problematice zdaňování pracujících důchodců a k valorizaci důchodů. Kromě toho nám bylo nabídnuto možné uskutečnění návštěvy poslanecké sněmovny s odbornou doprovodnou informací a možnost zúčastnit se veřejného jednání příslušného výboru při projednávání návrhu zákona. Vzhledem k tomu, že byla též zvolena do krajského zastupitelstva, může podpořit oprávněné zájmy a potřeby seniorů i na této úrovni.

Zájemci mají možnost se s paní Nohavovou kontaktovat každé pondělí od 10.00 do 14.00 hodin v regionální kanceláři na adrese Čéčova 11, 370 04 České Budějovice, telefon 387 437 036. Doporučujeme nejen seniorům a seniorským organizacím, aby této možnosti využívali.