Zveme vás na běh míru

Vážení sportovní nadšenci a fandové,

 

2.ročník Manifestačního běhu míru Kladno-Lidice 2014 se uskuteční dne 21.června 2014. Start je plánován na 10:30 od Gymnázia E.Beneše v Kladně a provede ho zřejmě opět JUDr.J.Dienstbier. Cíl je v místě Růžové zahrady v Lidicích.

Trať měří 8,8 km a vede částečně ulicemi měst Kladno, dále přes městský lesopark s výběhem na křižovatce směr Hřebeč, přes který se proběhne do Lidic. V cíli bude občerstvení a následně položení kytice u hrobu zavražděných lidických mužů. Po celé trase je zajištěna bezpečnost běžců městskou policií.

Manifestační běh je společensko-sportovní akce, jejímž smyslem je připomenout 72.výročí vypálení obce Lidice. V roce 2013 se ho zúčastnilo 55 běžkyň a běžců. Běží se společně muži i ženy, bez rozdílu věku a kategorií. Poslední 4 km lze závodit a vítězové z kategorie mužů a žen, nejmladší a nejstarší obdrží vzpomínkové ceny. Startovné je symbolické – 20 Kč a platí se na startu. Zázemí – sprchy a šatny poskytne Gymnázium E.Beneše, doprava autobusem zpět do Kladna zajištěna, stejně tak jako zdravotní pomoc.

Již v tuto chvíli se můžete objednat na mailu: kladno-lidice2014@seznam.cz , na telefonu: 602305225, či poslat poštou na adresu: Krajská rada seniorů Středočeského kraje, Cyrila Boudy 1444, Kladno 27201, která je organizátorem této úspěšné akce podporované Středočeským krajem. V objednávce uveďte své telefonní číslo nebo mailovou adresu a nezapomeňte uvést celé datum narození. Sledujte Dobu Seniorů pro případná upřesnění či změny.

Srdečně vás všechny zveme k účasti !

Miloslav Vajs – předseda Krajské rady seniorů SK